fbpx

ιστιοπλοια

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ

Σκοπός µας είναι να γνωρίσετε την τέχνη της ιστιοπλοΐας φροντίζοντας η εμπειρία σας να είναι ασφαλής και ευχάριστη ! Η ιστιοπλοΐα δεν είναι μόνο οι γνώσεις για τη θάλασσα και τα πανιά, αλλά και πολλές στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, που θα ζήσετε..

Το τμήμα Ακαδημίας στοχεύει να διδάξει σε παιδιά με καθόλου ή έστω και με λίγη εμπειρία ηλικίας από 7 έως 10 ετών, τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να πλεύσουν σε ένα ασφαλές και παράλληλα διασκεδαστικό περιβάλλον.

Οι αθλητές θα αναπτύξουν σχέσεις με άλλους συνομήλικούς τους αποκτώντας αυτοπεποίθηση και άνεση με τη θάλασσα.

Οι προπονητές μας θα εκπαιδεύσουν τους μικρούς μας φίλους –ιστιοπλόους με μια ποικιλία από ασκήσεις που σχετίζονται με παιχνίδια στη στεριά που ακολουθούνται από οδηγίες πριν μπουν στη θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια κάθε μαθήματος/προπόνησης , οι μικροί ιστιοπλόοι θα διδάσκονται τα σημεία πλεύσης, τη σωστή ρύθμιση του πανιού, τη σωστή προσέγγιση και απομάκρυνση του σκάφους από τον όμιλο, την δημιουργία των σημαντικότερων κόμπων και τέλος την πλοήγηση στη θάλασσα με διαφορετικούς ανέμους.

Αγωνιστική ομάδα

Η Αγωνιστική Ομάδα Ιστιοπλοΐας του ΝΑΟΚΘ αποτελεί ένα δυναμικό και φιλόδοξο τμήμα του ομίλου μας, αφοσιωμένο στην προώθηση της ιστιοπλοΐας σε όλες τις κατηγορίες και την επίτευξη υψηλών επιδόσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η ομάδα μας αποτελείται από αθλητές με πολυετή εμπειρία και πάθος για το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Με μια εκλεκτή ομάδα προπονητών και συνεργατών, παρέχουμε στους αθλητές μας την απαραίτητη καθοδήγηση και υποστήριξη για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους.

Στόχος μας είναι η διαρκής βελτίωση και η επίτευξη υψηλών επιδόσεων σε όλες τις κατηγορίες ιστιοπλοΐας. Από την προώθηση των νέων ταλέντων στην εκπαίδευση και την προπόνηση μέχρι τη συμμετοχή σε εθνικά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, οι αθλητές μας είναι αφοσιωμένοι στην επίτευξη των ατομικών και ομαδικών τους στόχων.

Μέσω της συνεχούς προπόνησης, του ανταγωνιστικού πνεύματος και της αμοιβαίας υποστήριξης, η Αγωνιστική Ομάδα Ιστιοπλοΐας του ΝΑΟΚΘ διαμορφώνει τους αθλητές της όχι μόνο ως εξαιρετικούς ιστιοπλόους, αλλά και ως αξιόλογους χαρακτήρες.

Η ιστιοπλοΐα είναι άθλημα που δεν χρειάζεται υπεραθλητές !

Η σωματική διάπλαση και η φυσική ικανότητα δεν είναι το ζητούμενο για να ξεκινήσει κάποιος την ιστιοπλοΐα. Και αυτό γιατί οι γνώσεις που αποκτούνται σε συνδυασμό με τη συνεχή μάθηση και τη θέληση του αθλούμενου είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ιστιοπλόου.

Σκοπός της σχολής είναι η εκμάθηση του Αθλήματος της ιστιοπλοΐας (θεωρία και πράξη) με σκάφη τύπου OPTIMIST και Laser από 6-18 ετών σε μαθητές/τριες. Η Ακαδημία περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση από καταξιωμένους πιστοποιημένους προπονητές, πλήρως εξοπλισμένα σκάφη, εκπαιδευτικό υλικό, σωσίβια και συνοδευτικά σκάφη (φουσκωτά).

Η δημιουργική ενασχόληση του παιδιού με το άθλημα της ιστιοπλοΐας καθ’ όλη την διάρκεια του Χρόνου: Χειμώνα Καλοκαίρι ΜΟΝΟ οφέλη μπορεί να έχει!

Με την ιστιοπλοΐα το παιδί γυμνάζει το σώμα αλλά και τον νου του ισχυροποιεί τον οργανισμό και διαμορφώνει μια δυναμική προσωπικότητα.

Ζούμε σε μια χώρα που βρέχεται από θάλασσα και είναι θέμα επιβίωσης αλλά και ευχαρίστησης η γνώση της ιστιοπλοΐας.

Είναι ένα από τα λίγα αθλήματα, που όλοι ανεξαιρέτως μπορούν να συμμετάσχουν, ανεξάρτητα από το φύλο, και τη σωματική διάπλαση.

Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί, είτε αγόρι είτε κορίτσι, είναι μεταξύ 6 και 10,5 ετών !

Το ξεκίνημα ενός ιστιοπλόου στην ηλικία των 6-7 ετών μπορεί να γίνει με τα σκάφη τύπου optimist που έχουν ένα πανί και απευθύνονται μέχρι και την ηλικία των δεκαπέντε ετών. Είναι ασφαλέστατα και έχουν μεγάλες δυνατότητες πλεύσης.

Από εκεί και πέρα ανεβαίνουμε κατηγορία και πάμε στους άλλους τύπους σκαφών.

Τι μπορεί να προσφέρει η Ιστιοπλοία στο παιδί σας ?Screenshot_20170203-185345

Ο Γερμανός φιλόσοφος Σίλερ έλεγε πως είναι η θέληση αυτή που κάνει έναν άνθρωπο να ξεχωρίσει από τους άλλους. Και τα παιδιά μας μπορούν να γίνουν ξεχωριστοί άνθρωποι μέσα από τα μαθήματα, που λαμβάνουν στα χρόνια της παιδικής τους ηλικίας, από εμάς τους γονείς, από το σχολείο και από τους ανθρώπους που τα φροντίζουν στον ελεύθερο χρόνο τους. Η άθληση στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, είναι μια δραστηριότητα που εκτός από την μυϊκή ανάπτυξη, διαμορφώνει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα, ώστε να έχουν καλύτερη επίγνωση του εαυτού τους και πάνω απ’ όλα να αποκτήσουν τις δεξιότητες και την ψυχική δύναμη που χρειάζεται για να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής. Η Daniela Clark εκπαιδεύτρια ιστιοπλοΐας, φωτογράφος των ωκεανών και blogger για Waterviews, έχει καταγράψει 10 σημαντικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να ασχοληθεί το παιδί σας με την ιστιοπλοΐα. Σας τους μεταφέρω με την σειρά που τους έχει γράψει.

1.ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να συγκριθεί με το να κυβερνάς το δικό σου ιστιοπλοϊκό σκάφος. Η ποδηλασία είναι κάπως παραπλήσια. Αλλά το να κυβερνάς μια βάρκα με πανί είναι κάτι το τελείως διαφορετικό. Τίποτα άλλο, δεν με έχει βοηθήσει να αποκτήσω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου όσο η τέχνη να εξουσιάζω τον άνεμο. Το έχω παρατηρήσει σε μένα την ίδια, αλλά και το έχω διαπιστώσει και σε όλους τους μαθητές μου στα πάνω από δέκα χρόνια της εμπειρίας μου ως εκπαιδεύτριας ιστιοπλοΐας.

2. ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ Όταν τα παιδιά μαθαίνουν να ελίσσονται με την βάρκα ανάμεσα σε άλλα σκάφη, να κάνουν χειρισμούς για την αποφυγή συγκρούσεων, να χώνονται ανάμεσα σε δύο βάρκες στην γραμμή εκκίνησης ενός αγώνα, αναπτύσσουν μια αντίληψη του χώρου που θα τους βοηθήσει να είναι πιο ικανοί στο μέλλον στις δραστηριότητες που απαιτούν συντονισμό (όπως η οδήγηση ενός αυτοκινήτου, για παράδειγμα).

3.ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ Όταν ήμουν 10ετών, μου άρεσε τα Σαββατοκύριακα, εξοπλισμένη με σάντουιτς, να περνάω όλη την ημέρα πάνω στο Optimist σκάφος μου, για χάρη της εξερεύνησης και για να ξεφύγω από την φασαρία της ξηράς. Και είναι χάρη σε αυτά τα μικρά ταξίδια που έχω αναπτύξει μια καλή αίσθηση του προσανατολισμού. Συνειδητοποιώντας από ποια κατεύθυνση έφυγα και εντοπίζοντας σημεία αναφοράς, το να ξέρω πώς να γυρίσω πίσω, είχε γίνει μια φυσική ικανότητα της αντίληψης μου. Η αντίληψη του χώρου είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για να έχει κάποιος αίσθηση του προσανατολισμού.

4. ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ Γνωρίζετε από ποια κατεύθυνση έρχεται συνήθως η κακοκαιρία; Πόσο διαρκεί; Από ποια σημάδια την προβλέπουμε; Πόσο κρύο είναι το νερό της θάλασσας τον Μάιο; Αν το παιδί σας είναι ναυτικός θα το ξέρει. Το να αντιλαμβάνεται κανείς τον καιρό είναι χρήσιμο τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά.

5. ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ Οι αθλητές της ιστιοπλοΐας μαθαίνουν πώς να αρματώνουν και να ξαρματώνουν ένα σκάφος, πώς να τακτοποιούν τα πράγματά τους στην σωστή τους θέση και να τα διατηρούν σε τάξη κατά την διάρκεια της ιστιοδρομίας. Αυτή είναι μια ικανότητα που θα εκτιμήσουν πολύ οι γονείς.

6. ΣΚΛΗΡΑΓΩΓΙΑ Έχετε συμμετάσχει ποτέ σε αγώνα Optimist τον χειμώνα; Πολλές φορές η θερμοκρασία είναι παρόμοια με εκείνη που θα συναντούσατε σε παγωμένες πίστες του σκι, με την διαφορά ότι δεν μπορείτε να βρείτε καταφύγιο για μια ζεστή σοκολάτα ή ένα χάμπουργκερ στη μέση της θάλασσας. Οι μικροί καπετάνιοι αντέχουν, δεν παραπονιούνται και όταν τελειώσει ο αγώνας φροντίζουν να τακτοποιήσουν πρώτα το σκάφος και ύστερα να στεγνώσουν, να αλλάξουν και να ζεσταθούν.

7. ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Παίρνοντας το τιμόνι του σκάφους το παιδί γίνεται υπεύθυνο, γιατί αντιλαμβάνεται πως η κάθε πράξη του έχει συνέπειες. Αποκτά έτσι ένα αίσθημα ευθύνης που δεν θα μπορούσε να του το προσφέρει κάποια άλλη δραστηριότητα σε αυτήν την ηλικία.

8. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Τα παιδιά μαθαίνουν να βλέπουν στον χώρο που εξελίσσεται ο αγώνας, μερικές κινήσεις μπροστά. Η εξισορρόπηση των χειρισμών ακριβείας για τα πανιά και διάφορα μέρη του σκάφους, σε συνδυασμό με την επιλογή της βέλτιστης πορείας σε σχέση με την πίστα του αγώνα και με την κατεύθυνση του ανέμου, καλλιεργούν την συνθετική ικανότητα. Αυτή η ικανότητα εξισορρόπησης διαφορετικών καταστάσεων, μπορεί να βοηθήσει τώρα στο σχολείο και στο μέλλον στην εργασία και στην ζωή.

9. ΘΑΡΡΟΣ Οι μικροί ναυτικοί μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τον φυσικό για όλους φόβο. Τα περισσότερα παιδιά πανικοβάλλονται στην ιδέα της ανατροπής του σκάφους πριν να το δοκιμάσουν. Άλλα παιδιά φοβούνται τους ισχυρούς ανέμους, αλλά στο τέλος όλοι ξεπερνούν τους φόβους τους. Είναι καθήκον των προπονητών να έχουν υπό έλεγχο την κάθε κατάσταση, αλλά σε τελική ανάλυση εξαρτάται από το ίδιο το παιδί να ξεπεράσει τους φόβους του.

10. ΥΠΟΜΟΝΗ Το να περιμένεις τον αέρα που δεν έρχεται στην μέση της θάλασσας, απαιτεί μεγάλη υπομονή. Συχνά σε ένα διήμερο αγώνα Optimist τα παιδιά αγωνίζονται μόνο για μία ώρα συνολικά. Η αναμονή για τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστιοπλοΐας και τα παιδιά το αποδέχονται. Θα μπορούσε μια ομάδα δωδεκάχρονων ποδοσφαιριστών να περιμένει όρθια μέσα στο γήπεδο για δύο ημέρες προκειμένου να παίξει για 90 λεπτά; Πριν αποφασίσετε μία δραστηριότητα για το παιδί σας, ζητήστε πληροφορίες για την ιστιοπλοΐα. Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι για να ασχοληθεί κανείς με την ιστιοπλοΐα, όπως, η ιστιοπλοΐα τριγώνου ή η ιστιοπλοΐα ανοιχτής θάλασσας. Υπάρχουν πολλές επιλογές και Θα δείτε πως στο μέλλον το παιδί σας θα σας ευγνωμονεί !

Το παιδί μαθαίνει την βασική ορολογία, το πώς να χειρίζεται το σκάφος (τιμόνι, πανί κλπ.) ενώ όταν μπει σε αγωνιστική ομάδα μπορεί να προβλέψει ακόμα και αλλαγές του καιρού. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων το κάθε παιδί μπαίνει μόνο του σε ένα σκάφος optimist ενώ τα υπόλοιπα είτε παρακολουθούν μέσα από το εκπαιδευτικό σκάφος είτε βρίσκονται επίσης το καθένα στο δικό του σκάφος. Όπως επισημαίνει άλλωστε ο προπονητής πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές σκάφος, που είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να μην βυθίζεται. Παράλληλα, σωστικά σκάφη περιπολούν κάθε προπόνηση ενώ τα παιδιά φορούν πάντα σωσίβιο.

Το Optimist είναι ένα σκάφος ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί την πρώτη κατηγορία σκαφών που μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί την ιστιοπλοΐα από την ηλικία των επτά ετών, ενώ καλύπτει άνετα τα παιδιά, μέχρι και την ηλικία των 15 ετών.Θεωρείται από πολλούς ως το πλέον ασφαλές σκάφος.       laser Το Διεθνές Κλάσης ιστιοφόρο Laser, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σκάφη στην κατηγορία των μικρών ιστιοπλοϊκών. Σύμφωνα με τους κανονισμούς το σκάφος μπορεί να πλεύσει με ένα ή δύο άτομα, αλλά συνηθίζεται να κυβερνάται από ένα. Ο σχεδιασμός τονίζει την απλότητα και την απόδοση και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που καθιστούν το Laser τόσο δημοφιλές. Σημειωτέον, ότι είναι από τα παλαιότερα στο είδος του, καθώς μετράει πάνω από 100 χρόνια ζωής..

Ενδεικτική θεματολογία που θα διδαχθεί:

– Εξοικείωση με τον Όμιλο τις εγκαταστάσεις και τα σκάφη – Ονοματολογία και αρματωσιά – Κόμποι και σημαίες – Απόπλου κατάπλου – Πλεύσεις: Πλαγιοδρομία , Ορτσα , Πρίμα – Αλλαγή πορείας: ταξιδεύοντας σε κυκλική πορεία – Κόμποι – Εξετάσεις- αγώνες- διπλώματα

Η διάρκειά τους είναι τρίμηνη και επαναλαμβανόμενη.Οι θέσεις καλύπτονται με αίτηση του ενδιαφερομένου κηδεμόνα στην Γραμματεία του N.A.O.K.Θ. ή στην ηλεκτρονική δειύθυνση και με τις παρακάτω προϋποθέσεις για τον υποψήφιο αθλητή – μαθητή.
– Να είναι από 6 – 18 ετών – Να γνωρίζει Καλό Κολύμπι – Να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση
Μετά την ολοκλήρωση των 3 κύκλων εκμάθησης οι απόφοιτοι αθλητές έχουν τις προϋποθέσεις να διεκδικήσουν θέση στην προαγωνιστική ομάδα σύμφωνα με τις υφιστάμενες διαδικασίες.Οι Προπονητές της ακαδημίας θέτουν ιστιοπλοϊκούς-εκπαιδευτικούς στόχους ανά τρίμηνο και αξιολογούν την πορεία των στόχων ανά παιδί. Στο τέλος της χρονιάς (Ιούνιος) και ολοκληρώνοντας τον κύκλο προπονήσεων κάθε παιδί παραλαμβάνει την ετήσια πιστοποίηση.Ο Χωρισμός των τμημάτων εξαρτάται από την ηλικία και την ιστιοπλοϊκή ικανότητα. Την εκμάθηση και την επίβλεψη των παιδιών έχουν εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι προπονητές.Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η πρόοδος των παιδιών εξαρτάται: 1) Από την παρουσία στα μαθήματα (όχι απουσίες) 2) Από την κλίση του κάθε παιδιού 3) Από την βοήθεια που δέχεται από τους προπονητές του και από την στήριξη στο οικογενειακό περιβάλλον. Ο αθλητισμός πρέπει να γίνει για τα παιδιά μας τρόπος ζωής, ο αθλητισμός ισχυροποιεί το σώμα, το πνεύμα και τον χαρακτήρα των παιδιών.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ

 • ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΝΤΡΟΛΑΡΕΙΣ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΟΥ. NA ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΟΤΑΝ  ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΑ ΣΥΝΕΦΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΟΤΟΜΕΣ  ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.
 • ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΣΑΙ ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ  ΚΑΙ ΣΩΣΤΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ.ΩΣ ΚΑΝΟΝΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ  ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΠΟΝΕΙΣΑΙ  ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΚΑΦΗ.
 • ΠΡΙΝ ΑΡΜΑΤΩΣΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ .ΑΠΟ ΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ ? ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΥΜΑΤΙΣΜΟ? ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΡΙΞΩ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ? ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΙ ΣΥΝΑΘΛΗΤΕΣ ΣΟΥ Η Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ  Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.

 • ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΟΥ ΣΩΣΙΒΙΟ  ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.
 • ΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ .ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ .
 • ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΕΜΕΝΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ. ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΟΥΠΙ ΤΟΥ OPTIMIST ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
 • Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΜΠΟΥΡΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟ ΣΧΟΙΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.(ποτέ μην ξεχνάς να την δένεις όταν μπαίνεις στην θάλασσα).
 • ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΣΤΗΝ ΜΑΤΣΑ ΣΟΥ ΟΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΚΛΙΠΣ ΤΗΣ ΣΚΟΤΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ .(υπο πίεση, στο κέντρο του, δεν θα πρέπει να απέχει περισσότερο απο 10 cm απο την μάτσα) ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΑΛΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ ΣΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΤΡΙΒΕΙΣ. ΤΟ boomvang , το πίσω σύστημα , και το σύστημα για το πίκι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
 • ΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΣΟΥ ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΜΠΑΡΕΙΣ.Η ΣΩΣΤΗ ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ,ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΖΕΣΤΗ ΤΑ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΕΝΩ ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΑΝ ΤΟΥΜΠΑΡΕΙΣ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.
 • ΤΣΕΚΑΡΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΙ ΣΟΥ ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΣΦΙΚΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΚΟΜΠΟΥΣ.(φθαρμένα σχοινάκια θα σου δημιουργήσουν προβλημα και χρειάζονται αλλαγή)
 • ΟΙ ΙΜΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΣΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ ΣΩΣΤΑ .(ο προπονητής σου θα σε βοηθήσει σε αυτό το θέμα).
 • ΝΑ ΝΤΥΝΕΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ  ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ.ΣΕ ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΕΛΑΦΡΥ ΝΤΥΣΙΜΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΚΡΥΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ  ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ.

Αποτελούν έμμεσα, αλλά αναπόσπαστα μέλη της ιστιοπλοϊκής οικογένειας του Ν.Α.Ο.Κ.Θ ! Οφείλουν να βοηθούν και να συνεισφέρουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους την προσπάθεια του ομίλου και των παιδιών τους. Η παρουσία τους όμως πρέπει να είναι διακριτική, στους προβλεπόμενους χώρους (εντευκτήριο του ομίλου), χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στον εκάστοτε προπονητή και στις σχέσεις μεταξύ αθλητών και προπονητή-αθλητή. Για θέματα που τους απασχολούν οφείλουν να ενημερώνουν τον υπεύθυνο προπονητή και αυτός με την σειρά του τον έφορο του τμήματος και αυτός με τη σειρά του το Δ.Σ. του ομίλου αν κρίνεται αναγκαίο.

Πληροφορίες στην Γραμματεία του Ομίλου

Επικοινωνηστε μαζι μασ